Column


Column Bart Bosma

Zijn websites van huisartsenpraktijken wel veilig?

Hoe is het gesteld met de beveiliging van de websites van huisartsen? Een kleine steekproef maakt al snel duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is.

Huisartsen digitaliseren
Enige tijd geleden wilde ik een herhaalrecept aanvragen bij mijn huisarts. Vroeger ging dat telefonisch. Je belde de receptenlijn, gaf wat informatie door zodat de assistent wist wie je was en welk medicijn je nodig had, en vervolgens kon je het bij je apotheek ophalen. Toen ik het nummer voor de receptenlijn even ging opzoeken, kwam ik op de geheel vernieuwde website van mijn huisarts en zag daar prominent de ‘herhaalreceptknop’.

Kennelijk gaat mijn huisarts ook mee met de tijd en is aan het digitaliseren. Naast de herhaalreceptknop zijn er ook knoppen voor ‘e-mailconsult’, ‘reizigersadvisering’ en ‘inschrijven’. En mooier nog, er is een ‘symptomenzoeker’ (linkt naar thuisarts.nl). Nu hoef ik niet meer meteen naar de praktijk als er iets is, maar kan ik mezelf gewoon helpen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht