Column


#InfosecurityNL

‘Welke planeet is dit?’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Deze week vingen we geluiden op van de Infosecurity.nl-beursvloer.

@BladZeide had deze week keuzestress. Gaan we voor KreaDoe, of toch maar voor Infosecurity.nl? Beide beurzen vonden deze week plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. “Keuzes, keuzes, keuzes.” @knoblochmartin besloot voor de ‘annual meet your peers’ te gaan. Aan de bijgesloten foto was te zien dat hij zijn securitypeers bedoelde. Workshops over haken en breien, keramiek en mozaïek en beauty liet hij in ieder geval dit jaar even links liggen.

@datafluisteraar had het voorbeeld van @knoblochmartin gevolgd, maar twijfelde toch ernstig of hij wel bij de juiste beurs terecht was gekomen. “Bling bling en verkooppraatjes. Welke planeet is dit?!” @Deniemandvolger leek zelfs onthutst dat standhouders vrouwelijk schoon inzetten om bezoekers te lokken. “Als je lokvrouwen en een iPhone in moet zetten, vertrouw ik het niet meer. #ergverdachtallemaal.” In zijn tweet vermeldde hij ook nog maar even @PeterRdeV, alsof hij misdaden op het spoor was gekomen waar aandacht voor moet komen op nationale televisie.

@Meurisjo liet het allemaal rustig over zich heen komen en werd zelfs helemaal zen. “Filosofie, psychologie, experiment en privacy door de sprekers holistisch verbonden met technologie. Top.” Ook @PaulMuis zag dat het goed was en merkte op dat ‘opvallend veel’ gemeenten de moeite hadden genomen om naar de Jaarbeurs te komen. “Een goed teken want inhaalslag op het gebied van digitale security is noodzakelijk.”

VR Experience
Hoe groot die inhaalslag is? Dat konden bezoekers ieder voor zich ervaren op de stand van Motiv, bijvoorbeeld door de impact van een security-incident te ervaren via een virtual reality-bril. @MotivNL riep zijn volgers ook op om langs te komen op de stand om het eigen beveiligingsbewustzijn te testen aan de hand van een 'quick scan'.

@bakkerb007 legde direct op de eerste beursdag de lat echter onmenselijk hoog. “Floris van @RedSocksMTD heeft 100% bij de security-awarenesstest op de @InfosecurityNL bij @MotivNL.” Op die score moest @SecurityVandaag de tanden helaas stukbijten. @bakkerb007, over de uitslag wordt echt niet gecorrespondeerd?

Tekst: @FerryWaterkamp

Lees meer over