Column


Column Niels den Otter:

‘We zijn toch geen bank?’

In het verleden werd bij het bepalen van de beveiligingsrisico’s van een onderneming wel eens hardop de vraag gesteld ‘we zijn toch geen bank?’. De kans dat men te maken kreeg met een digitale dreiging was inderdaad erg klein voor mkb-bedrijven. We zien echter dat het speelveld van cybercriminelen de laatste paar jaar flink is uitgebreid richting de middelgrote en kleine organisaties.

Volgens cijfers van de Wereldbank bestaat meer dan negentig procent van alle wereldwijd geregistreerde bedrijven uit mkb-ondernemingen. Dit zijn erg veel potentiële slachtoffers voor criminelen die zich bewust zijn van de vaak beperkte beveiligingsmiddelen en het minimale beveiligingsbewustzijn binnen deze organisaties.

Ransomware, de mogelijkheid om automatisch een groot aantal bedrijven met één druk op de knop op basis van een phishingcampagne aan te vallen en anonieme betalingsmogelijkheden zoals bitcoin leveren bovendien een hoge Return on Investment op voor kwaadwillenden. Het wordt daarom steeds belangrijker voor kleinere organisaties om uitgebreide beveiligingsmaatregelen te nemen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht