Column


#Apple

‘We zijn niet gehackt’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Deze week trok een vermeende afpersingszaak gericht tegen Apple de aandacht.

IPhone-gebruiker? Pak dan nu uw agenda en een rode stift en zet een grote cirkel om 7 april, en zorg dat u op 6 april een back-up maakt van uw iCloud. “Hackers beweren op 7 april aanstaande 300 miljoen iPhones te gaan wissen dankzij buitgemaakte iCloud-gegevens”, weet @112petrus namelijk te melden. “Tenzij Apple betaalt”, aldus Security.nl.

Hackers claimen toegang te hebben tot 559 miljoen iCloud-accounts, ‘die ze dreigen te wissen”, aldus @Nandokasteleijn. Volgens Data News eist een ‘zelfverklaarde Turkse criminele familie 75.000 dollar aan bitcoins of 100.000 dollar aan iTunes geschenkbonnen tegen 7 april’.

Blufpoker
Na het lezen van een Fortune-artikel meldt @michellusthof dat de ‘inloggegevens mogelijk afkomstig zijn van een hack bij LinkedIn in 2012.” Apple gelooft echter niet in de dreigementen van de hackers, zo meldde @datanews_nl. “Volgens Apple is het blufpoker.” @RTLZ: “Apple wuift chantagepoging van hackers weg: ‘We zijn niet gehackt’.” @joopvandommelen vraagt het toch maar even voor de zekerheid: “Heb jij je tweestaps authenticatie al ingesteld?”


Lees meer over