Column


Gil Shwed tijdens de Check Point Experience 2016:

‘We zijn allemaal kwetsbaar’

Check Point Software Technologies introduceerde vandaag tijdens de eerste dag van de Check Point Experience in Nice een reeks nieuwe appliances voor zowel grote als kleine bedrijven. “Hiermee helpen we bedrijven om de beste threat prevention te activeren”, aldus CEO Gil Shwed van Check Point tijdens zijn keynote.

Nog altijd neemt het aantal security-incidenten ieder jaar toe; in 2015 zelfs met 38 procent, zo hield Shwed de tweeduizend aanwezigen voor. Volgens de topman is cybersecurity een onderwerp dat hoog op de agenda staat tijdens de directievergadering, maar toch voelt een groot deel van de directieleden zich nog altijd niet zeker als het gaat om cybersecurity. “Dit komt doordat de bestrijding van criminaliteit is veranderd.”

Shwed haalde als voorbeeld een bank aan die in het verleden te maken had met overvallers en tegenwoordig het hoofd moet bieden tegen cybercriminelen. In de oude situatie was de overvaller makkelijk te identificeren, was het bekend waar hij naar binnen kwam en was de schade van een overval te overzien. De schade beperkte zich tot het geld dat op voorraad was. “Cyberaanvallen kunnen iedereen op ieder moment overal treffen, en worden uitgevoerd met de meest vernietigende tools. Daardoor zijn we allemaal kwetsbaar.”

“De conventionele aanpak van opsporen en straffen werkt niet meer”, zo vervolgde Shwed. Cybercriminelen blijven vaak anoniem en weten zich goed te verbergen en hun aanvalstechnieken aan te passen. “Een focus op alleen detectie is niet meer van deze tijd. “We moeten aanvallen zien te voorkomen en blokkeren voordat de schade wordt toegebracht.”

Nieuwe appliances
Shwed vestigde de aandacht op een aantal nieuwe oplossingen die Check Point het afgelopen jaar heeft geïntroduceerd die 0-day aanvallen helpen voorkomen, zoals SandBlast en Mobile Threat Prevention. Aanvullend daarop introduceert de CEO in Nice een reeks nieuwe appliances die het voor bedrijven eenvoudiger moet maken om alle securityfeatures die Check Point beschikbaar heeft in te schakelen. “We helpen bedrijven om de beste threat prevention in te schakelen.”

Het gaat dan om de Check Point 1400, 3000 en 5000 Series voor bedrijven van klein tot groot. Deze nieuwe appliances bieden elk soort organisatie, van kleine bedrijven tot en met grote enterprises, de mogelijkheid om de meest uitgebreide threat prevention-mogelijkheden in te zetten, inclusief volledige inspectie van versleutelde data waarbij connectiviteit en de gebruikerservaring behouden blijft.

Daarnaast wierp Shwed een blik vooruit op enkele oplossingen die binnenkort op de markt komen. “Ik ga er vanuit dat u hier confidentieel mee omgaat”, zo stelde Shwed tegenover de volle zaal. Zo zal SandBlast voor 0-day security ook beschikbaar komen voor Office 365 en voor de webbrowser om bijvoorbeeld het downloaden van malware te voorkomen.


Lees meer over