Whitepaper


Whitepaper Akamai

Traditionele PKI-oplossingen voldoen niet

Bedrijven die online verkopen aan consumenten, een overheid die burgers digitale diensten biedt – om wat voor soort transacties het ook gaat, ze moeten altijd veilig zijn. Cyberaanvallen kunnen resulteren in verlies of diefstal van bijvoorbeeld intellectueel eigendom en persoonlijke gegevens. 

In de aanval tegen deze bedreigingen moeten bedrijven een manier vinden waarop gevoelige informatie veilig gedeeld kan worden met burgers, ambtenaren, werknemers, aannemers, leveranciers, overheidsinstellingen en andere organisaties.

Uitdagingen PKI
Veruit de meeste organisaties over de hele wereld – zowel commerciële bedrijven als die in de publieke sector – vertrouwen op technologieën op basis van Public Key Infrastructure (PKI). Met PKI kunnen gebruikers en computers op onveilige, openbare netwerken (zoals het internet) veilig informatie delen door gebruik te maken van asymmetrische sleutels: de public key en de private key.

Traditionele PKI-technologieën staan echter garant voor uitdagingen op het gebied van applicatieschaalbaarheid en -performance. Dat geldt met name voor organisaties die grote doelgroepen hebben maar hun infrastructuurbudget zien krimpen. Hoe ga je daarmee om?

Akamai Intelligent Platform
Het Akamai Intelligent Platform is het grootste platform voor content- en application delivery ter wereld. Dit netwerk bestaat uit meer dan 220.000 servers in meer dan honderd landen wereldwijd. De servers zijn ondergebracht bij Internet Service Providers (ISP’s), waardoor Akamai dicht bij de eindgebruiker zit. Wie weleens online shopt, muziek downloadt, naar een webvideo kijkt of op afstand inlogt om te werken, heeft waarschijnlijk Akamai’s platform al eens gebruikt.

Weten waarom organisaties anno nu niet meer wegkomen met traditionele PKI-oplossingen? En welke voordelen de cloudsecuritydiensten van Akamai opleveren? Lees dan de whitepaper ‘Smart Card and Client Certificate Authentication for Web-Enabled Applications’ (zie downloadknop hieronder).


Lees meer over