Achtergrondartikel


Verhoog alertheid op gerommel in de lucht

Voorkom aanvallen op webapplicaties

Dagelijks horen we over websites die gehackt zijn en dat hierdoor persoonsgegevens op straat zijn komen te liggen. Een geslaagde hack gebeurt vrijwel nooit als een donderslag bij heldere hemel, maar heeft zich in de meeste gevallen al aangekondigd door licht gerommel in de lucht. Als men voldoende waakzaam was geweest, hadden signalen opgevangen kunnen worden. Met een aantal eenvoudige stappen kan de kans op een geslaagde hack aanzienlijk worden verlaagd.

Door Simon van den Bos

Ten eerste is het belangrijk dat de weerbaarheid van de website en gekoppelde servers zo hoog mogelijk is. Een controle op de kwaliteit van de weerbaarheid kost niet veel moeite, maar moet wel regelmatig worden gedaan. Bijna dagelijks worden nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en daarom is het essentieel te weten wat de impact hiervan is op je eigen omgeving. Inzicht in de aanwezige kwetsbaarheden kun je krijgen door het uitvoeren van geautomatiseerde periodieke vulnerability scans, die afgewisseld kunnen worden met handmatige pentests.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht