Achtergrondartikel


Een jaar lang lekken melden, aflevering 3

Voorbij melding nummer 0x125c

We zijn inmiddels twee maanden verder met Global Defense of the Internet. Victor Gevers, alias 0xDUDE doet nog steeds elke dag vijftien uur aan Responsible Disclosure, oftewel kwetsbaarheden op internet opsporen en die discreet melden bij de juiste persoon. Op 13 februari twittert @0xDUDE dat zijn persoonlijke teller na 17 jaar op 0x125c staat, oftewel 4.700, in hexadecimale cijfers.

Door Chris van ‘t Hof

Alleen al in januari waren er 119 meldingen bijgekomen. Momenteel loopt het aantal echter wat minder snel op. Het afhandelen wordt ingewikkelder en nu dit bijzondere project meer aandacht krijgt, nemen ook de afleidingen behoorlijk toe. Gevers: “LinkedIn loopt vol. Dan komt er ineens een kunstenaar die botnets wil verbeelden en zegt daar al subsidie voor te hebben. Ik krijg ook veel hulpvragen vanuit het mkb, of ik even een pentest zou kunnen doen, maar die stuur ik door naar anderen. Ik zie gelukkig veel securityspecialisten om me heen die voor zichzelf beginnen.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht