Whitepaper


Whitepaper: 'How to Evaluate DDoS Mitigation Providers'

4 criteria voor DDoS-bestendige relatie

De media staan er vol mee: bedrijven die zijn getroffen door een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS). Het arsenaal aan aanvalsmethoden groeit, evenals de schaal van de aanval. Geen wonder dat steeds meer bedrijven hun provider vragen of deze een afdoende bescherming kan bieden tegen DDoS. En steeds meer providers maken reclame met het feit dat ze absoluut DDoS-bestendig zijn.

Veel providers werken vanuit de cloud, wat het niet eenvoudig maakt om ze te beoordelen. Akamai behandelt in deze whitepaper vier essentiële criteria waarop u de DDoS-afwerende kwaliteiten van uw provider kunt toetsen:

  • 1. Is hij intelligent? Daarmee bedoelen we dat uw provider bovenop de allerlaatste malware-ontwikkelingen moet zitten en over een team met de juiste kennis moet beschikken.
  • 2. Is hij gewoon gebleven? Niet in de loopgraven staan en toch denken te weten hoe je de oorlog moet voeren? Trap er niet in. Cybercriminelen vallen zowel providers als hun klanten aan op de meest geavanceerde manier. Informatie uit eerste hand is daarom essentieel; om niet alleen af en toe een slag, maar ook de hele oorlog te winnen.
  • 3. Is hij bemiddeld? Een provider moet over een robuust verdedigingsmechanisme beschikken. Daarbij maakt het niet uit hoe groot of klein zijn klanten zijn. Echt waar, kleine organisaties hebben evenveel bescherming nodig als grotere. Ook belangrijk: er is niet één oplossing voor alle bedrijven. Een provider moet hoogwaardige bescherming bieden en tegelijkertijd beschikken over een breed portfolio aan diensten.
  • 4. Is hij flexibel? DDoS-aanvallers willen de capaciteit van een provider uitputten, het gaat dan om bandbreedte, geheugen en CPU voor alle devices die zich bezighouden met dataverkeer. Er is dus veel bandbreedte nodig om een DDoS-aanval af te slaan. Check daarom of er voldoende flexibiliteit zit in het netwerk van uw provider.

Lees meer over