Column


IT-jurist Peter van Schelven over...

Verduistering van creditcard-gegevens?

Begin deze maand heeft de Amsterdamse rechtbank een ICT-student veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf wegens hacking en phishing van creditcardgegevens. In het strafvonnis is beslist dat – mede vanwege de jeugdige leeftijd van de veroordeelde – de helft van deze straf een voorwaardelijk karakter heeft. Die zes maanden moet de dader in de cel uitzitten als hij in de komende twee jaar alsnog een strafbaar feit begaat.

De veroordeelde heeft zich, aldus de rechtbank, ruim twee jaar lang schuldig gemaakt aan computervredebreuk door 32 websites te kraken en door ruim 200.000 e-mailadressen ongeautoriseerd uit de databases achter de gehackte websites naar zijn laptop te kopiëren. De student had gebruikgemaakt van Gre3nox Exploit Scanner om kwetsbaarheden in websites te ontdekken, van Havij om websites te hacken door middel van SQL-injecties en van Sendblaster om massaal e-mails mee te versturen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht