Column


Column Jeroen Veraart

Dozenschuiver of dienstverlener?

Ik weet nog goed hoe ik in aanraking kwam met computernetwerken. Dat was in een tijd waarin we nog gebruikmaakte van coax voor Ethernet en van die dikke bekabeling die je nodig had voor Token Ring-netwerken.

We verdiende toen ons geld met de kennis die we hadden van een IP-adres. Ik heb geen idee meer hoeveel netwerkkaarten ik in die tijd van een IP-adres heb voorzien. Wel goed bijhouden welke pc of server je welk IP-adres geeft, anders kon je later je lol op om weer uit te vinden waar dat netwerkconflict vandaan kwam.

Beveiliging was toen nog helemaal geen issue. Al snel was het natuurlijk wel van belang om bij de ingang van je netwerk een firewall te plaatsen. Goed opletten bij het installeren dat je de ‘rode UTP’-kabel in het internet stopte natuurlijk. Maar ja, als je een fout maakte dan kwam je daar later wel een keer achter. Snel fout ging het op dat moment nog niet...

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht