Column


#LinkedIn

‘Tijd om de stekker eruit te trekken?’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Dit keer: de #hack op #LinkedIn uit 2012.

“Holy crap.” @Henkjeebee schrok zich een hoedje toen deze week bleek dat bij een hack op LinkedIn in 2012 niet 6,5 miljoen LinkedIn-accounts waren gelekt, maar een veelvoud daarvan. “Volgens Motherboard liggen er 117 miljoen e-mailadressen en (versleutelde) wachtwoorden van LinkedIn-gebruikers op straat”, aldus @tijshofmans. En volgens @dimitri circuleren die wachtwoorden nu op het dark web.

Volgens techsite Tweakers zou het gaan om 167 miljoen gelekte accounts, waarvan 117 miljoen combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden. “Deze wachtwoorden zijn slechts gehasht met het verouderde sha1-algoritme en niet voorzien van een salt, waardoor deze vrij eenvoudig zijn te achterhalen.” Een hacker biedt de wachtwoorden en gebruikersnamen nu aan voor de prijs van vijf bitcoin.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht