Column


Column Tim Vereecke:

Threat intelligence bij banken: ratrace of samen sterk?

Banken hebben een vaste plek op het menu van de hedendaagse cybercrimineel. Het is voor hen dan ook een grote uitdaging om zich te wapenen tegen het toenemend geweld van hackers. Hun aanvallen nemen toe in volume en gelijktijdig breidt hun speelveld, onder invloed van evoluties als het Internet of Things, continu verder uit.

De problemen beperken zich niet enkel tot het volume of de frequentie van de aanvallen, maar ook de snelheid en het gemak waarmee ze de wereld worden ingestuurd is alarmerend. De bestaande tools laten zelfs groentjes toe grootschalige aanvallen te versturen via vatbare servers wereldwijd en dus niet enkel vanuit hun slaapkamer.

De stijl van aanvallen evolueert doorheen de jaren. Reflectie-aanvallen zijn niet nieuw, maar terug in de mode doordat ze op nieuwe manieren worden toegepast. Bovendien zien jaarlijks een ontelbaar aantal nieuwe connected devices het licht. Naast deze potentiële slachtoffers is een nieuwe laag aan hardnekkige kwetsbaarheden ontdekt die van het herstel van alle hardware een proces van lange adem maken. Deze zorgen voor achterpoortjes die hackers maar al te graag benutten. Zo bieden bijvoorbeeld de ‘Heartbleed’ en ‘Shellshock’ bug een vrijgeleide voor hackers en zullen deze in de toekomst nog toenemen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht