Nieuws


Onderzoek van FastFlex en METRI:

‘Tarief zelfstandige securityprofessionals stijgt fors’

Het tarief van zelfstandige securityprofessionals zit stevig in de lift, zo blijkt uit een onderzoek dat sourcingpartner FastFlex heeft uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau METRI. Zelfstandige securityprofessionals zagen hun tarief in 2015 met 14 procent toenemen.

“Cloud en security waren vorig jaar belangrijke thema’s en dit is ook terug te zien in de populariteit en tariefhoogtes van zelfstandige IT’ers. Met name securityspecialisten laten een grote groei zien”, aldus Niels Huismans, Business Developer bij FastFlex. “Het toenemende aantal hacks, DDoS-aanvallen en security breaches lijkt hier ook debet aan te zijn. Een groeiend deel van de externe IT-schil wordt gebruikt voor het invullen van deze externe securityspecialisten.”

Cloud blijft hot
Application developers zijn de meest populaire groep zelfstandigen in de externe IT-schil. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aandeel van deze zelfstandige professionals (zp’ers) binnen het IT-domein gestegen naar bijna een kwart (23 procent). Cloud blijft een hot topic voor veel organisaties en application developers zijn nodig om bedrijfsapplicaties cloud-proof te maken. Ook Business Intelligence-consultants hadden met een tariefstijging van 10 procent niets te klagen.

Het onderzoek laat niet alleen grote stijgers zien, ook de minder gewilde zelfstandige IT’ers zijn in kaart gebracht. Zo zijn infrastructuurspecialisten in populariteit gedaald. Waar zij voorgaande jaren nog in de top drie meest populaire functies stonden, zijn zij daar dit jaar niet meer in terug te vinden. Grootste dalers in tarief zijn projectleiders (-17 procent), supportmedewerkers (-13 procent) en databasebeheerders (-11 procent).

Whitepaper
Het onderzoek is uitgevoerd onder 25 organisaties uit de top 100 meest inhurende bedrijven in Nederland. FastFlex schreef een whitepaper over het benchmarkonderzoek en de tarieven van externe IT-professionals. Het whitepaper ‘Externe inhuur binnen het IT-domein’ is beschikbaar als download.


Lees meer over