Nieuws


ROC de Leijgraaf heeft de primeur

Studenten ondertekenen onderwijsovereenkomst met DigiD

Het versturen en weer in ontvangst nemen van papieren onderwijsovereenkomsten kost onderwijsinstellingen jaarlijks veel tijd en geld. Voor vier mbo-instellingen reden om samen met saMBO-ICT, SURFmarket, Evidos en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het proces te digitaliseren. ROC de Leijgraaf uit Noordoost-Brabant had in mei de primeur. Chantal Verhagen uit Schijndel stuurde haar onderwijsovereenkomst met ROC de Leijgraaf binnen vier uur digitaal ondertekend retour.

Het versturen van onderwijsovereenkomsten en het weer in ontvangst nemen van de ondertekende documenten is een complex proces. Dit proces staat bovendien onder toezicht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) en moet goed en controleerbaar zijn ingericht om in aanmerking te komen voor de vergoeding die onderwijsinstellingen per ingeschreven student ontvangen.

De onderwijsinstelling moet de overeenkomst in tweevoud uitprinten, met een retourenvelop in een gefrankeerde envelop stoppen en per post versturen. Daarna volgt vaak een arbeidsintensieve periode waarin de onderwijsinstelling achter de handtekening aan moet ‘jagen’. Na ontvangst moet de instelling het document weer inscannen of op een andere manier opnemen in het administratieve proces.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht