Nieuws


EC stelt ‘eprivacy-verordening’ voor

Regels strenger voor aanbieders communicatie

De Europese Commissie stelde dinsdag nieuwe wetgeving voor om de privacy bij elektronische communicatie beter te beschermen. Het voorstel is om de regels even streng te maken als die in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De bestaande privacyrichtlijn voor elektronische communicatie wordt dan ook vervangen door een verordening die rechtstreeks in alle EU-landen van toepassing is.

Volgens Eurocommissaris Frans Timmermans (foto) vormen de voorstellen ‘het sluitstuk van het EU-kader voor gegevensbescherming’. “Ze garanderen dat de privacy bij online communicatie optimaal en doeltreffend wordt beschermd, en dat de Europese instellingen daarbij even streng zijn voor zichzelf als voor de EU-landen.” Andrus Ansip, EU-commissaris voor de digitale eengemaakte markt: “We hebben met de nieuwe e-privacyrichtlijn een mooi evenwicht gevonden: goede bescherming voor de consument en ruimte om te innoveren voor bedrijven.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht