Column


3 vragen aan… Dave Lewis

“Slapen? Wat is dat?”

Dave Lewis heeft bijna twee decennia ervaring in de IT-industrie. Momenteel is hij werkzaam als Global Security Advocate voor Akamai Technologies. Lewis is verder onder meer de oprichter van securitywebsite Liquidmatrix Security Digest en copresentator van de Liquidmatrix-podcast. Hij is 24/7 bezig met zijn vak. “Slapen? Wat is dat?”

Waar ligt u wakker van? 
“Ik lig wakker van het feit dat de mens blijkbaar van nature niet in staat is om enkele fundamentele principes van security correct toe te passen. Patchen is hier een goed voorbeeld van. Ik weet zeker dat het aantal security-incidenten zou dalen als we collectief beter om zouden gaan met dergelijke elementaire zaken.” 

Wat doet u om weer goed te slapen? 
“Slapen? Wat is dat?” 

Hoe ziet de securitywereld er over 10 jaar uit? 
“Deze vraag vind ik moeilijk te beantwoorden. Ik zou graag willen zeggen dat ons alleen maar rozengeur en maneschijn wacht. Zolang wij echter als beveiligers niet tot een gezamenlijke aanpak komen om security van de grond af op te bouwen, zijn we overgeleverd aan onvoorziene gevolgen. Ik zou het geweldig vinden als security over 10 jaar verweven is in alle aspecten van de business, in plaats van dat het een afzonderlijk onderdeel van de organisatie is.”


Lees meer over