Column


3 vragen aan... Patric Versteeg

‘Securityprofessionals gaan de hoofdprijs vragen’

Patric Versteeg is een doorgewinterde securityprofessional met ruim vijftien jaar ervaring in de informatie- en communicatietechnologie. Naast de CISSP-certificering prijken er nog twaalf afkortingen op zijn visitekaartje. Momenteel zet hij zich samen met Clarox in om het aanbod van en de vraag naar securityprofessionals beter op elkaar te laten aansluiten. “Goede professionals zijn schaars en kostbaar.”

Waar lig je wakker van?
“Als het om informatiebeveiliging gaat, lig ik wakker van een hoop zaken. De toenemende vraag naar professionals bijvoorbeeld (ISACA voorspelt een tekort aan twee miljoen mensen in 2019) in relatie tot de beschikbaarheid van deze professionals en wat de klant of werkgever hiervoor wil betalen. Enerzijds zien we een toename in compliancedruk vanuit bijvoorbeeld de meldplicht datalekken, sectorale verplichtingen (DNB, creditcardmaatschappijen) en de overheid (BIR, BIG, BWA) en aan de andere zijde een beperkte beschikbaarheid van professionals. We zitten inmiddels in een fase waarbij de meeste professionals aan het werk zijn of op een opdracht zitten. De nu nog beschikbare professionals (of degene die beschikbaar komen) zullen de hoofdprijs gaan vragen (kwestie van vraag en aanbod) en dit is iets waar opdrachtgevers/werkgevers nog niet op berekend zijn.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht