Column


IT-jurist Peter van Schelven over...

Securitygeschillen: overheidsrechter of arbitrage?

Stel, u wenst in het kader van IT-security dat de nieuwste bedreigingen voor uw organisatie dagelijks in de gaten worden gehouden, zodat u zoveel mogelijk beschermd blijft. U kan uiteraard besluiten zelf de nodige hard- en software in huis te halen, maar ook kan u ervoor kiezen om bepaalde ‘managed security services’ aan een gespecialiseerd bedrijf uit te besteden.

Wat u ook kiest, in alle gevallen gaat u met een externe leverancier van producten of diensten een of meerdere contracten aan. Dat kan een eenvoudige licentie- of koopoverkomst zijn, maar ook een complex security-contract met op security toegesneden SLA-afspraken. Ook als u de opslag en verwerking van bedrijfsgegevens aan een andere partij wenst uit te besteden, bijvoorbeeld een hostingbedrijf, dan maakt u, als u verstandig handelt, in het hostingcontract passende afspraken over de security die u verlangt. Kortom, contractuele afspraken over security zijn belangrijke, maar niet zelden ook zeer complexe aandachtspunten.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht