Achtergrondartikel


Securityvoorspellingen voor 2016: Motiv

‘Security moet terug naar de basis’

Nederland keert vandaag weer terug tot de orde van de dag. Maar wat is die ‘orde van de dag’ voor securityspecialisten? De security-experts van Motiv zetten acht securityvoorspellingen voor 2016 op een rij.

De afgelopen weken heeft u op SecurityVandaag al de securityvoorspellingen kunnen lezen van Akamai Technologies, Check Point Software Technologies, Hewlett Packard Enterprise en Raytheon | Websense. Zo waren meerdere securityvoorspellers het erover eens dat het ‘Internet der Dingen’ niet alleen kansen gaat bieden in 2016, maar ook grote uitdagingen. “Het IoT zal snel kwetsbaarder worden voor aanvallen en een zeer reële bedreiging vormen voor individuen, bedrijven en regeringen”, aldus Andrzej Kawalec van Hewlett Packard Enterprise.

Ook Niels den Otter van Check Point is van mening dat we in 2016 na moeten gaan denken over de beveiliging van ‘slimme apparaten’. Daarnaast ziet de Team Leader SE duidelijk een verschuiving naar mobiel. Mobiele aanvallen zullen blijven toenemen nu mobiele apparaten steeds meer gemeengoed worden op het werk (zie ook de video). Hierdoor krijgen hackers direct toegang tot zowel persoonlijke als bedrijfsinformatie.

Een opvallende voorspelling kwam van Martin McKeay van Akamai. Volgens deze ‘Security Advocate’ zal de beveiliging in 2016 verslechteren. Dat zal echter een symptoom zijn voor het feit dat organisaties beter worden in het herkennen van inbreuken, in plaats van dat de beveiliging daadwerkelijk slechter wordt, zo nuanceert McKeay.

De opvatting van McKeay wordt echter breder gedragen, zo ook door de security-experts van Motiv, getuige het laatste punt in deze top-8 voorspellingen. De acht securityvoorspellingen van Motiv in willekeurige volgorde:

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht