Klantcase


Ingrid Terlien, Security Officer bij Knab:

‘Security krijgt altijd voorrang’

Knab werd in 2012 opgericht als de online bank die het allemaal ‘anders’ gaat doen. “Wij willen met IT bankieren makkelijker maken”, aldus Security Officer Ingrid Terlien. Zoals elke bank moet ook Knab daarbij ‘schipperen’ tussen gebruikersgemak en security. SecurityVandaag kreeg van Terlien een inkijkje in hoe de bank het ‘spel met de hacker’ speelt.

Ingrid Terlien heeft een lange curriculum vitae als het gaat om IT en security, of zoals ze het zelf zegt: “Ik zit al heel lang in het vak.” Zo was ze bij de Rabobank Identity and Access Management-specialist en later Security Officer voor de Europese kantoren. Die laatste functie vervulde ze ook bij betalingsverwerker Equens, waar ze onder andere betrokken was bij het certificeringstraject voor de Payment Card Industry Data Security Standard, de internationale beveiligingsstandaard opgesteld door de diverse betaalkaartmaatschappijen.

“Dat was een leuk maar ook redelijk heftig traject waar ik wel grijze haren van heb gekregen”, zo blikt Terlien met een lach terug op haar periode bij Equens. “Voor PCI-compliance moet je niet alleen op het moment van een audit kunnen aantonen dat je aan de regelgeving voldoet, maar als er iets gebeurt moet je ook achteraf kunnen aantonen dat je op dat moment voldeed. Als je niet voldoet en je kunt niet aantonen dat je in control bent, kunnen er sancties worden opgelegd.. Dat hele traject vraag veel van een organisatie.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht