Klantcase


Luisella ten Pierik, ISO bij Eneco:

‘Security is niet alleen iets van specialisten’

“Informatiebeveiliging is van iedereen.” Het is een van de tien ‘gouden regels’ die energieleverancier Eneco heeft opgesteld voor security. Maar hoe zorg je ervoor dat alle zevenduizend medewerkers een verantwoordelijkheid voelen voor de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens? “Dat doe je in ieder geval niet door in een hoekje regels te gaan zitten schrijven”, vindt Luisella ten Pierik, Information Security Officer bij Eneco.

Ten Pierik heeft niet bepaald een carrièrepad doorlopen dat je verwacht bij een Information Security Officer van Eneco. Dat vindt ze zelf ook. “Het is inderdaad een beetje raar gegaan.” Na een ‘superinteressante’ studie Analytische & Fysische Chemie aan de Hogeschool Rotterdam viel de praktijk van molecuultjes haar tegen. “Ik miste de mensen en de snelheid; onderzoeken gaan zo traag en langzaam.”

Om het gemis op te vullen, combineerde ze haar werkzaamheden in het lab met de ‘zachte kant’ van kennismanagement. “Maar dat was niet te combineren.” Een carrière op het gebied van marktonderzoek was het ook niet helemaal. “Toen miste ik de techniek en ben ik er IT-projecten bij gaan doen.” Die IT-projecten waren wel een schot in de roos. “Hier kwam alles bij elkaar; de mensen, de processen en de techniek.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht