Whitepaper


Verdubbeling aantal DDoS-aanvallen

Rapport Akamai: aantal mega-aanvallen neemt toe

In het 'Q2 2015 State of the Internet—Security Report' biedt Akamai inzicht in de actuele, wereldwijde cloudsecuritybedreigingen.

“De dreiging van distributed denial of service (DDoS) en webapplicatie-aanvallen wordt elk kwartaal groter”, zegt John Summers, vice president, Cloud Security Business Unit van Akamai. “Cybercriminelen veranderen constant hun tactiek en zijn op zoek naar nieuwe kwetsbaarheden, waarbij ze soms zelfs oude technieken gebruiken die wij al als ouderwets beschouwen. Door het analyseren van de aanvallen op ons netwerk kunnen wij nieuwe bedreigingen en trends goed in kaart brengen en anderen daarover informeren zodat zij de verdediging van hun netwerken, websites en applicaties kunnen aanscherpen en hun cloudsecurityprofielen kunnen verbeteren.”

DDoS-aanvallen in Q2 2015

De afgelopen drie kwartalen is er een verdubbeling waargenomen van het aantal DDoS-aanvallen. Terwijl de aanvallers minder krachtige, maar juist langere aanvallen hebben gebruikt dit kwartaal, neemt het aantal gevaarlijke mega-aanvallen juist toe.

Download het rapport voor meer informatie.


Lees meer over