Whitepaper


Rapport Check Point en Europol over ransomware

Opkomst gijzelsoftware in kaart gebracht

Check Point en Europol hebben samen een rapport gepubliceerd, ‘Ransomware: What You Need to Know’, waarin de snelle opkomst van ransomware in kaart is gebracht. Van vroege varianten zoals CryptoLocker, dat voor het eerst in 2013 opdook, tot de huidige high-profile ransomwaredreigingen, waaronder de Locky-, CryptXXX-, TorrentLocker-, Jigsaw- en Cerber-families.

Het rapport beschrijft de specifieke aanvalsmethoden van elke afzonderlijke ransomwarefamilie, en somt op welke decryptietools beschikbaar zijn voor bedrijven en particulieren om hun gegijzelde bestanden te ontsleutelen. Het rapport geeft ook een gedetailleerd en praktisch advies over hoe organisaties en particulieren de besmetting van hun apparatuur met ransomware kunnen voorkomen. Daarnaast geeft het rapport tips over hoe te reageren op en herstellen van een ransomware-aanval.

No More Ransom
Check Point maakt deel uit van de Cybercrime Center Internet Security Advisory Board van Europol, en is een associate partner van het internationale No More Ransom-project, een samenwerkingsverband tussen wetshandhavers en de particuliere sector om gezamenlijk ransomware te bestrijden. Check Point biedt zijn cybersecurity-ervaring en technische expertise aan om te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen tegen ransomware.

Het rapport kan worden gedownload via onderstaande button.


Lees meer over