Achtergrondartikel


3 vragen aan… Dennis de Leest

‘Onze infrastructuur wordt in rap tempo blind’

Als senior field systems engineer, met security als specialisatie, houdt Dennis de Leest de klanten van F5 Networks op de hoogte van de marktontwikkelingen. Zitten daar ook ontwikkelingen bij waar hij zelf niet van kan slapen? “We moeten goed blijven nadenken en ons bewust zijn van onze kwetsbaarheden.”

Waar lig je wakker van?
“Helaas zijn er op cybersecuritygebied meerdere dingen waar ik momenteel wakker van kan liggen. Denk eens aan de stroom van kwetsbaarheden binnen SSL die de integriteit van onze online aanwezigheid bedreigt. Of wellicht de overvloed aan encryptie richting websites waar onze gebruikers naartoe surfen, die in rap tempo onze infrastructuur blind maakt. Uit verschillende rapporten weten we dat hackers buitengewone interesse hebben in persoonlijke gegevens en zoeken deze informatie op verschillende plaatsen: computers, mobiele devices, databases en data in transit. Misschien als laatste nog de investeringen om DDoS-aanvallen tegen te gaan en de opkomst van versleutelde aanvallen waardoor onze ‘scrubbingcentra’ blind worden voor volumetrisch geëncrypteerd DDoS-verkeer.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht