Achtergrondartikel


CyberLympics-veteraan Thijs Bosschert:

‘Nederland is gewoon erg goed in hacken’

De Global CyberLympics zijn de jaarlijkse wereldkampioenschappen voor ethical hackers. Dit is het toneel waar Thijs Bosschert floreert. In september van dit jaar voegde hij een zilveren medaille toe aan zijn toch al indrukwekkende palmares. “Er is wereldwijd maar één ethical hacker die een betere ‘track record’ heeft op het gebied van de CyberLympics.” Wat is het geheim achter het succes van deze ‘Jobless Hacker’?

Sinds 2012 organiseert de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) jaarlijks de ‘Global CyberLympics Security Challenge’. Op 14 september veroverde Bosschert met zijn team ‘Jobless Hackers’ het zilver tijdens de finale van de Global CyberLympics 2016 in het Amerikaanse Atlanta. Eerder sleepte hij al een zilveren en twee gouden plakken in de wacht. Niet dat Bosschert dit als persoonlijke overwinningen ziet. “Je kunt in je eentje nog zo goed zijn, het succes hangt echt af van het team en hoe goed je op elkaar bent ingespeeld. Het gaat om de ervaring en kennis die je als team inbrengt.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht