Column


Column Tim Grieveson:

Navigeren in het zich ontwikkelende dreigingsmijnenveld

Gedurende de afgelopen achttien maanden hebben we een toename gezien van het aantal inbreuken, maar ook van de omvang, duur, frequentie en de impact ervan. Toenemend gebruik van door cybercriminelen ingezette malware in combinatie met een toename van mobiele aangesloten apparaten heeft een verschuiving veroorzaakt naar het oogsten van gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens van hotelketenklanten, waaronder die van hotels in Amsterdam. Deze verschuiving naar een focus op applicaties toont aan dat de slechteriken bezig zijn met diversificatie en op zoek zijn naar nieuwe markten om inkomsten te genereren. Vaak gaan ze daarvoor op zoek naar het exploiteren van markten die meestal niet als een doelwit worden gezien, en daarom mogelijk minder goed zijn voorbereid of toegerust om te reageren.

Dientengevolge is één ding duidelijk: het 'dreigingslandschap' verandert in een slagveld, waarop de aanvallers er steeds vaker in slagen om gevoelige gegevens te stelen en onze informatie op de zwarte markt plaatsen en aan de hoogste bieder verkopen. Tot de informatie die ze stelen kunnen onder andere persoonsgegevens, creditcardgegevens, intellectueel eigendom, handelsgeheimen, details over de nationale veiligheid en gevoelige interne processen van organisaties en burgers horen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht