Whitepaper


Whitepaper over dataprivacy in de zorg

'Naar een datacentrische beveiliging'

De gezondheidszorg staat bol van de digitale innovatie. Ontwikkelingen als het Medical Internet of Things, eHealth voor zorg op afstand en de digitalisering van patiëntendossiers rukken op en vernieuwen de zorg. Die vernieuwing is hard nodig om ook in de toekomst betaalbare zorg van een hoge kwaliteit te kunnen garanderen.

De digitale transformatie zorgt er echter ook voor dat zorginstanties over steeds meer privacygevoelige data beschikken. Zeker zorginstellingen hebben een wettelijke verplichting om hier uiterst zorgvuldig mee om te gaan. Met de bescherming van die gegevens gaat het helaas geregeld mis. Datalekken in de zorg halen bijna dagelijks het nieuws.

In samenwerking met Forcepoint zet Motiv in op een beveiligingsaanpak die de data centraal stelt. Daarmee zijn datalekken te voorkomen terwijl een goede zorgverlening en innovaties binnen de zorg gewaarborgd blijven. In de whitepaper 'Naar een datacentrische beveiliging' zet productmanager Bart Verhaar van Motiv uiteen hoe die aanpak eruit kan zien.


Lees meer over