Achtergrondartikel


Securityvoorspellingen voor 2016: Check Point

‘Mobiele dreiging neemt toe’

Een jaar in de cybersecurity kan soms voelen als een eeuwigheid. Maar ondanks de snelle veranderingen, blijven veel dingen constant. Het kat- en muisspel dat de afgelopen jaren typerend was voor cybersecurity gaat door en hackers zullen continu nieuwe manieren vinden om netwerken en gebruikers aan te vallen.

Door Niels den Otter

Vorig jaar voorspelde Check Point de top drie securitydreigingen voor 2015. Deze waren snelle groei in onbekende malware, mobiele dreigingen en in kritische kwetsbaarheden van veelgebruikte platformen (Android, iOS, et cetera). Deze voorspellingen kwamen volledig uit en zullen waarschijnlijk ook belangrijke dreigingen blijven.

Natuurlijk hoop ik uiteindelijk dat mijn voorspellingen niet uitkomen. Het zou beter zijn als organisaties niet gehackt zouden worden. Maar door te anticiperen op de volgende golf dreigingen, kunnen we bedrijven helpen bovenop de veranderende tactieken te zitten die criminelen gebruiken om hen aan te vallen. En dus volgen hier tien IT-securitydreigingen en trends die ik verwacht te zien in 2016.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht