Nieuws


Akamai waarschuwt voor kracht IoT-botnets

‘Mirai moet een wake-upcall zijn’

Zowel het aantal DDoS-aanvallen als de intensiteit van de aanvallen is in het derde kwartaal van dit jaar naar recordhoogtes gestegen. Dit blijkt uit het nieuwe State of the Internet Security-rapport van Akamai. De twee grootste DDoS-aanvallen werden aangestuurd door het Internet of Things-botnet Mirai.

Tijdens het derde kwartaal van dit jaar observeerde Akamai in totaal 4.556 DDoS-aanvallen. Dat is acht procent meer dan in het voorgaande kwartaal. Vergeleken met het derde kwartaal van 2015 bedraagt de stijging maar liefst 71 procent.

Negentien mega-aanvallen overstegen de grens van 100 Gbps. De twee grootste DDoS-aanvallen hadden een omvang van respectievelijk 555 Gbps en 623 Gbps, waarmee nieuwe records werden gevestigd. In beide gevallen werden de aanvallen uitgevoerd met Mirai. Dit is een Internet of Things-botnet dat inmiddels bestaat uit honderdduizenden geïnfecteerde apparaten die met het internet verbonden zijn.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht