Achtergrondartikel


3 vragen aan… Edmond Varwijk

‘Met privacy komt het niet automatisch goed’

Edmond Varwijk (CISSP) werkt als IT Auditor bij de RDW. In zijn werk beoordeelt hij de effectiviteit van beheersingsmaatregelen maar hij is minstens zo vaak actief als adviseur vooral op het gebied van de informatiebeveiliging. Naast zijn werk schrijft Edmond als freelance IT-journalist al ruim twintig jaar voornamelijk achtergrondartikelen, tests en recensies voor diverse Nederlandse computertijdschriften.

Waar lig je wakker van?
“Wakker is een groot woord maar privacy in het onderwijs baart me zorgen. Twee jaar geleden wonnen de Nederlandse scholen een Big Brother Award en er is bitter weinig veranderd. Ja, er is een convenant opgesteld voor alle bij het onderwijs betrokken partijen maar welke school kent het en handelt ernaar? Ik stelde twee maand geleden op een ouderavond één vraag over het gebruik van een cloudapplicatie waarmee leerlingen een profiel van zichzelf opstellen dat hen moet helpen bij de studiekeuze, en wacht nu nog altijd op antwoord.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht