Column


Column Patric Versteeg

Met een rechte rug…

Een oud oosters spreekwoord luidt: “Alleen het heetste vuur maakt het hardste staal.” Naast dat dit blijkbaar in een Chrysler-reclame werd gebruikt, pikte ik de quote op tijdens het kijken van de serie Arrow. Toepasselijk voor ons vakgebied, concludeerde ik meteen. Een functioneel verantwoordelijke voor de informatiebeveiliging van een organisatie moet ‘hard’ zijn. Als hij of zij bij elk beetje tegenwind buigt, dan blijft er weinig overeind van informatiebeveiliging binnen de organisatie. 

Als zelfstandig ondernemer heb ik de laatste jaren al vele ondernemingen gezien en voor heel wat hete vuren gestaan. Vuren die mij gehard hebben, met de organisatie als smid. Mijn rug is recht (met wat hulp van de sportschool) en ik ben onbuigbaar. Ik sta voor mijn vakgebied, mijn ethiek en mijn persoonlijke overtuiging.

Remmende vooruitgang 
Zo hard als staal, in cybersecurity. Klinkt best wel cool, toch? Onbuigbaar. Onwrikbaar. Verhard. En met dat laatste woordje ‘verhard’ schieten wij als vakgenoten vaak door. Dan worden wij de afdeling van de remmende vooruitgang genoemd. We schieten zo ver door dat ons verweten wordt dat er met ons niet valt samen te werken.

Dit is geen pleidooi om je rug maar te buigen bij elke tegenwind, om op de businessstoel te gaan zitten en je advies aan te passen naar wat je denkt dat er gaat komen. Om je ethiek los te laten en je persoonlijke overtuiging te verkwanselen. Maar wat ik wil meegeven, is dat je kunt buigen met een rechte rug. (Uit de heupen komt het momentum, zegt mijn Aikido-leraar.)

Als wij een keer ‘nee’ zeggen, dan moet dat ergens voor staan! Dan moet de organisatie beseffen dat ‘nee’ echt ‘nee’ is. En niet een ‘nee’ die met een beetje goede wil, organisatiesensitiviteit en inlevingsvermogen al snel een ‘mits’ of een ‘tenzij’ wordt. Zodra je te vaak ‘nee’ zegt of je advies snel kan worden omgebogen verlies je kracht. En dit verlies laat ons dan weer verharden.

Neem de tijd 
Neem voor je volgende advies eens echt de tijd. Laat je niet binnen enkele minuten verleiden tot een uitspraak. Doorgrond het verzoek en probeer te achterhalen waarom dit verzoek gedaan wordt. Overleg met verschillende stakeholders binnen de organisatie, overleg met een vakgenoot buiten de organisatie. Zeg alleen ‘nee’ als het echt, met motivatie, niet anders kan.

Persoonlijk heb ik ondervonden dat je de beste en snelste resultaten boekt als je zaken oplossingsgericht insteekt. Dat je ervan uitgaat dat je antwoord ‘ja’ is en je alleen de kaders hoeft te schetsen waarbinnen dit ‘ja’ bereikt kan worden.


Lees meer over