Achtergrondartikel


CEO Jesper Andersen van Infoblox:

‘Meeste aanvallen vinden plaats via DNS’

Een solide infrastructuur voor DNS en DHCP en een gedegen IP Address Management (IPAM) – samen vaak aangeduid met de afkorting ‘DDI’ – zijn cruciaal voor de continuïteit van een onderneming. “Als bijvoorbeeld je Domain Name Server platligt, kun je het hele bedrijf wel naar huis sturen”, stelt Jesper Andersen, CEO van DDI-specialist Infoblox. Maar ook vanuit security-oogpunt wordt DDI steeds belangrijker, zo leren we tijdens een gesprek met Andersen.

Als we Andersen eind 2015 op het Nederlandse kantoor van Infoblox in Amsterdam spreken, heeft hij net zijn eerste jaar als Chief Executive Officer van Infoblox achter de rug; een jaar dat volgens de geboren Deen voor Infoblox in het teken stond van enkele grote veranderingen. Zo maakte Infoblox een sterke groei door – zowel in het aantal werknemers als in de omzet – en werd het portfolio uitgebreid met een reeks securityproducten.

De groei van Infoblox heeft onder andere te maken met de groei van de DDI-markt, die weer samenhangt met de toename van het aantal IP-adressen door onder andere de constante toename van het aantal webservices. “Daarnaast zien we twee katalysatoren die de DDI-markt nog verder aanjagen, namelijk cloud en security”, zo benadrukt Andersen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht