Column


Column Bart Verhaar

Maximale ontwrichting

U kent ze vast wel: de presentaties, rapporten en nieuwsartikelen waarin het ‘cyberdreigingslandschap’ wordt geschetst, en waarin geavanceerde aanvallen en 0-day malware steevast de hoofdrol spelen. De boodschap is meestal dat de aanvallers en verdedigers een kat-en-muisspel spelen, waarbij de kat (de aanvaller) steeds dikker wordt en de muis steeds angstiger uit zijn ogen kijkt. De aanvallers worden daarbij geholpen door marktplaatsen waar de kant-en-klare 0-days en exploits worden verhandeld alsof het om een tweedehands fiets op Marktplaats gaat.

Verloren strijd?
Tijdens het congres ‘IT & Information Security’, dat eerder dit jaar plaatsvond in ’s-Hertogenbosch, stelde dagvoorzitter Charles Groenhuijsen dan ook aan meerdere sprekers de niet al te verrassende vraag of we de strijd van de ‘bad guys’ aan het verliezen zijn. Verrassend genoeg beantwoordden veel sprekers deze vraag met een ‘ja, ik vrees van wel’.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht