Whitepaper


Forcepoint brengt interne dreiging in kaart

Malicious insider bezorgt CISO kopzorgen

35 procent van de Europese medewerkers is weleens al dan niet opzettelijk betrokken geweest bij een security-incident. Dit blijkt uit een onderzoek van securitybedrijf Forcepoint onder vierduizend werknemers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk. De bevindingen staan in de whitepaper Europe's Insider Threats: What CISOs Need to Know.

Europese CISO’s staan volgens Forcepoint voor een grote uitdaging, zeker met het oog op de Algemene Verordening Gegevensbescherming die vanaf 25 mei 2018 striktere eisen stelt aan de beveiliging van persoonsgegevens. Zo gaf 40 procent van de ondervraagde medewerkers aan bereid te zijn inloggegevens voor minder dan 250 dollar te verkopen aan een outsider. Veertien procent is zelfs bereid om daar de baan voor op het spel te zetten.

29 procent van de respondenten bekende tegenover de onderzoekers weleens vertrouwelijke informatie te hebben gedeeld met een derde partij. Vijftien procent nam bedrijfskritische informatie mee naar een nieuwe werkgever, vaak met als doel om de gestolen informatie ook daadwerkelijk te gebruiken.

Het onderzoek maakt ook duidelijk dat het nog altijd niet best is gesteld met het securitybewustzijn. Bijna de helft van de ondervraagden gaf aan te denken dat hun organisatie niet kwetsbaar is voor ‘insider threats’.

Meer details uit het onderzoek leest u in de whitepaper Europe's Insider Threats: What CISOs Need to Know die hier is te downloaden.


Lees meer over