Column


Column Richard van Hooijdonk

Kunnen we hackers stoppen met kunstmatige intelligentie?

De markt voor cybersecurity wordt steeds groter, maar de resultaten zijn zeker niet navenant. Er worden honderden miljarden aan uitgegeven en als we de voorspellingen moeten geloven, gaan deze bedragen de aankomende jaren steeds verder oplopen. Traditionele cybersecurity wordt door de exponentiële ontwikkelingen in de mobiele technologie en de opensourcesoftware ook steeds moeilijker en steeds meer ontmoedigend. Niemand kan de ontwikkelingen bijbenen. 

Fundamenteel gebroken 
Overheidsinstellingen, bedrijven en particulieren zijn in toenemende mate slachtoffer van cyberaanvallen en er is geen enkele organisatie die niet al eens een haast levensbedreigende hack heeft meegemaakt. Kijk maar naar Amerikaanse bedrijven als Home Depot en Target, maar bijvoorbeeld ook Sony. Cyberbeveiliging is eigenlijk ‘fundamenteel gebroken’ en er zijn in de wereld van cyberhacking meer bad guys dan good guys..... 

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht