Column


Column Bastiaan Schoonhoven

Kijk verder dan Data Leakage Prevention

Het wordt steeds lastiger om endpoints te beschermen, en dat geldt niet alleen voor de endpoints die zijn gebaseerd op de besturingssystemen van Microsoft of Google. Dat ook Apple-gebruikers niet veilig zijn voor wormen en andere vormen van malware, werd bijvoorbeeld vorig jaar wel duidelijk toen onderzoekers een verbeterde versie presenteerden van ThunderStrike, een worm die zich verspreidt via de hardware die wordt gekoppeld aan de Thunderbolt-interface. Doordat de worm zich diep nestelt in de firmware wordt deze niet snel opgemerkt door een antivirusprogramma en is deze bovendien lastig te verwijderen.

Het beschermen van die endpoints wordt nog lastiger als je niet de volledige controle hebt over de endpoints die door de eigen medewerkers of door externen worden gebruikt. Want in hoeverre kun je malware op endpoints detecteren als je maar een beperkt zicht hebt op wat er zich afspeelt op die endpoints?

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht