Achtergrondartikel


3 vragen aan... Leo van Koppen

‘Je leven hangt af van een wankel bitje’

Leo van Koppen is diep geworteld in de securitywereld. Zo is hij lid van het Platform voor Informatiebeveiliging (PvIB) en van de OWASP Dutch chapter, verbonden aan de Cyber Security Academy en het Center of Expertise Cyber Security en bovenal al ruim zeventien jaar docent Information Security Management (ISM) aan De Haagse Hogeschool, Faculteit ICT & Design.

Waar lig je wakker van?
“Waar ik wakker van lig is het vertrouwen in ‘smart’! De afgelopen maanden hoor ik steeds meer mensen spreken over ‘smart technologies’. Ze hebben het over smart cities, smart cars, smart dust en onlangs hoorde ik onze minister Henk Kamp vol trots vertellen dat we dankzij smart industries een enorm economisch voordeel kunnen behalen. Volgens mij is ‘smart’ een buzzwoord geworden en betekent het niets anders dan dat gebruikgemaakt wordt van slimme software al dan niet in combinatie met Big Data-technologie. Het feit dat die software zomaar ontwikkeld zou kunnen zijn zonder enig security requirement, doet mij slecht slapen. Niet alleen ’s nachts, zelfs overdag, waarin ik doorgaans wakker ben, doet mij die gedachte gruwelen!

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht