Column


Column Rémon van Riemsdijk:

IT-security en Sinterklaas

IT-security is vooral een bijgeloof. Het bestaat niet in de natuur, noch kunnen de meeste mensen het ervaren. Het vermijden van risico’s is op de lange termijn ook niet veiliger dan regelrechte blootstelling aan risico’s.

De meeste mensen meten IT-security in termen van veiligheid en betrouwbaarheid. En zouden ze zich ook nog een aantal meetbare doelen hebben gesteld, afgezet tegen een mooie horizon, dan kan hun geluk helemaal niet op! Zonder deze zogenaamde meetbaarheid zijn ze wellicht ongelukkig. Als IT-security al meetbaar zou zijn, heb ik, die het niet kan horen, zien of zelfs waarnemen, wellicht alle reden om bij de pakken neer te zitten, huilend in een hoekje met gevouwen handen.

Daarom ben ik blij dat ik door het leven kan gaan als een rasechte optimist. Een blij mens. Dit ondanks mijn ontberingen door me niets af te vragen rondom IT-security; zonder eigenlijk het geloof in IT-security.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht