Achtergrondartikel


3 vragen aan... Michael Maunder-Cockram

‘ISO 27001-gebaseerde manier van denken is aan zijn eind’

Michael Maunder-Cockram is Security Officer bij Fujitsu Nederland. Hoe houdt hij zich staande in een wereld die qua informatiebeveiliging ‘nog minstens twee keer over de kop gaat’ en waar de nieuwe generatie internet gebruikt ‘alsof het babymelk is’?

Waar lig je wakker van?
“Nu lig ik niet snel wakker van wat ik op mijn werk tegenkom, maar waar ik wel veel mee bezig ben is de wijze waarmee men binnen ICT met beveiligingsvraagstukken omgaat; of dit nu gaat om malware, hacking, encryptie, privacy of wet- en regelgeving. Ten opzichte van andere technologiegebieden is ICT natuurlijk redelijk ‘jong’ en dat geldt nog meer voor cyber- en informatiebeveiliging. Voor mij is trouwens privacybescherming gewoon een specialisatie binnen informatiebeveiliging, maar dat terzijde. Dat maakt dat we met zijn allen nog steeds overvallen worden door nieuwe ontwikkelingen en daar vervolgens te snel en vaak te weinig doordacht op reageren. Dit wordt vervolgens nog eens aangewakkerd door consultants en leveranciers van oplossingen die allemaal heel opportunistisch proberen geld te verdienen aan de volgende hype. Ik denk dat oeroude wijsheden als ’tot 10 tellen’ en ‘bezint eer ge begint’ gemeengoed zouden moeten zijn binnen ICT.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht