Video


Video talkshow ‘De CISO’

Is de CISO de multifunctionele alleskunner?

De CISO is de multifunctionele alleskunner. Hij moet overal verstand van hebben. Maar is dat wel realistisch? Wat is nu de beste plaats en rol in een organisatie? Hoe zit het met zaken als budgetten en functiescheiding?

Deze vragen vormden voer voor discussie tijdens het congres IT & Information Security dat op 17 februari plaatsvond in ’s-Hertogenbosch. In een soort ‘De Wereld Draait Door’-setting gingen Anthonie van Dijk, Manager Security bij Coolblue, Louis Keulemans, Information Security Officer bij PostNL, en Jessica Conquet van het Platform voor Informatiebeveiliging op zoek naar de antwoorden.

De antwoorden werden deels ook gegeven door het publiek zelf. Door middel van een online enquête werd het publiek in de zaal een aantal vragen gesteld. Een goed voorbeeld daarvan is de vraag of de CISO zich vooral met techniek moet bezighouden of meer met beleid op conceptueel niveau. Daarbij bleek de zaal een uitgesproken mening te hebben: 95 procent vindt dat een CISO zich niet met techniek moet bezighouden.


Lees meer over