Column


#Security2016

IoT verandert ons leven in een ‘smart hell’

Net zoals de Top 2000, Het Glazen Huis en oliebollen bij het einde van het jaar horen, kan het jaar ook niet worden afgesloten zonder een vooruitblik op wat komen gaat. Daarom deze week in onze #-rubriek: wat gaat #security ons brengen in #2016? Welke ontwikkeling is de hoogste nieuwe binnenkomer, oftewel de ‘Adele van de security’? @SecurityVandaag nomineert alvast het Internet of Things! En dan uiteraard vooral in relatie tot een gebrekkige security...

@Qwery blijkt lekker op dreef met het rondslingeren van securityvoorspellingen. Zo wijst deze Twitterende detacheerder op de voorspelling dat ‘een groot IT-bedrijf wordt gehackt in 2016’ en dat Apple in 2016 met meer virussen te maken krijgt. Voor die laatste voorspelling verwijst @Qwery naar een artikel op AutomatiseringsGids.nl waarin virusbestrijder FireEye Apple waarschuwt voor een ‘moeilijk jaar’.

@fulcodelang deelt met zijn volgers een artikel waarin James Lyne, global head of security research bij Sophos, de drie belangrijkste security-uitdagingen in 2016 uit de doeken doet. Deze beveiligingsonderzoeker vreest vooral cybercriminelen die in 2016 voor een ‘retro-aanpak’ kiezen, de onwetendheid over nieuwe wetgeving en de risico’s van het Internet of Things.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht