Whitepaper


451 Research: Trends in netwerk- en applicatiebeveiliging

Interesse in hybride beveiliging groeit

Veel bedrijven hebben een aparte aanpak voor netwerkperformance en veiligheidsissues. Het is juist de markt voor beveiligingsdiensten tegen Distributed Denial of Service-aanvallen waar de interesse groeit in een hybride, gecombineerd model van zowel on-premise als cloudgebaseerde beveiliging.

Nu het dataverkeer groeit en van alle kanten komt, door mobiele apparaten en clouddiensten, neemt de druk op bedrijfsnetwerken sterk toe. Dit probleem wordt nog versterkt door steeds grotere en frequentere DDoS-aanvallen.

De roep om grotere flexibiliteit, betere netwerk-performance en krachtigere beveiliging komen soms met elkaar in conflict. Dit brengt uitdagingen met zich mee, maar biedt ook kansen voor leveranciers en bedrijven.

Pad effenen
Met het rapport ‘Hybridization of Network Security & Performance as a Service’ onderzoekt Akamai de huidige en toekomstige trends in netwerk- en applicatiebeveiliging. De groei van hybride beveiliging zal ook het pad effenen voor andere combinaties van on-premise en clouddiensten.

Lees de samenvatting van het onderzoek van 451 Research: ‘Hybridization of Network Security and Performance as a Service’.


Lees meer over