Column


#PokémonGo

‘Ik heb die Pikachu nooit vertrouwd’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Dit keer: #PokémonGo.

“Even aandacht papa’s en mama’s, voor de volgende veiligheidsinfo over Pokémon Go.” Kom er maar in @tubert, wat is er allemaal aan de hand?

Nou, best veel. Het succes van het augmented-realityspelletje werd al snel overschaduwd door ‘pokéjagers’ die voor overlast zorgden in ziekenhuizen, cafés of gewoon in uw achtertuin. Met een beetje pech vertrappen tieners uw viooltjes omdat Jigglypuff aan de pergola hangt. En dan zou de maker van het spelletje de Pokémontrainers ook nog eens blootstellen aan een ‘Big Security Risk’, aldus @ronaldscher. 

Door een fout had spelletjesmaker Niantic volledig toegang tot de Google-accounts van de spelers. Voor een Amerikaanse senator zelfs aanleiding om Niantic een brief op hoge poten te sturen, zo meldde @actueelictnieuws. Ook de Australische privacytoezichthouder wees het bedrijf achter Pokémon Go nog maar eens even op de privacywetgeving.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht