Column


Column Jeroen Veraart

Iedere dag Safer Internet Day

Op dinsdag 7 februari was het weer ‘Safer Internet Day’, een jaarlijks terugkerende dag die aandacht vraagt voor een veilig en verantwoord gebruik van online technologieën door met name kinderen en jongeren. Maar eigenlijk zou het iedere dag ‘Safer Internet Day’ moeten zijn, want op het moment dat de gevaren van het internet onze kinderen en jongeren raken, hebben we de verplichting om ons daar druk over te maken.

Techniek is niet genoeg
In mijn dagelijkse leven heb ik de mooie uitdaging om mijn kinderen in de tienerleeftijd te begeleiden in hun online leven. Zelfs voor een securityprofessional die dagelijks bezig is met het beveiligen tegen de gevaren van het internet is dat soms een lastige uitdaging. Niet dat ik allerlei stiekeme controlemaatregelen heb ingericht, maar ik was in de veronderstelling dat ik het allemaal prima onder controle had. Maar techniek is natuurlijk niet genoeg. Dat had ik kunnen weten, want de mens is nog altijd de zwakste schakel en dat is in dit geval het kind.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht