Achtergrondartikel


3 vragen aan... Maarten Louman

‘Hoe worden we weer baas over eigen data?’

“De menselijke maat moet terugkeren in de digitale wereld”, stelt Maarten Louman, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Digital Me en mede-oprichter van Qiy Foundation, een organisatie die zich inzet om mensen weer grip te laten krijgen op hun online gegevens.

Waar lig je wakker van?
“Het gemak waarmee iedereen accepteert dat veel diensten op het internet betaald worden met persoonlijke gegevens: ‘waar de dienst gratis is, ben jij het product’ is in dit verband een gevleugelde uitdrukking. Alle partijen waarmee de consument online contact heeft, vullen hun databases met account- en gedragsgegevens van hun klanten. Dit leidt keer op keer tot grote en kleine beveiligingsproblemen, privacyschendingen en identiteitsdiefstal. Met de enorme groei van de hoeveelheid data in de wereld (ieder jaar komt er 50 procent bij), is de vraag gerechtvaardigd hoe dit verder moet. Hoe geven we de consument de controle terug op internet? Hoe wordt hij de baas over z’n eigen gegevens?”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht