Column


Column Gerard Klop

Hoe voorkomen we schade door phishing?

Liet nota bene een bank zich in de luren leggen door een nepmailtje, dat zogenaamd afkomstig was van ‘de baas’? Deze vraag zoemde rond in de Belgische media nadat de Belgische bank Crelan bekend had gemaakt dat het slachtoffer was geworden van een omvangrijke fraude waarbij het 70 miljoen euro verloor. Oplichters zouden zich in een e-mail hebben voorgedaan als de CEO van Crelan en personeel de opdracht hebben gegeven om het geldbedrag naar een rekening in het buitenland over te maken.

Hoewel Crelan de berichten over phishing ‘in het belang van het onderzoek’ niet wilde bevestigen, lijkt deze bank het slachtoffer te zijn van een vorm van fraude waarvoor banken hun eigen klanten maar al te graag willen behoeden. Want ook in België luidt het advies: ‘Schrijf nooit zomaar geld over op basis van een e-mail.’ De Nederlandse banken zetten de bestrijding van phishing onlangs nog extra kracht bij met een nieuwe campagne waarin klanten op het hart wordt gedrukt om nooit en te nimmer een bankpas per post op te sturen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht