Nieuws


SurfRight overgenomen door Sophos

HitmanPro krijgt Britse eigenaar

Het Nederlandse SurfRight – vooral bekend van de HitmanPro productreeks – komt in Britse handen. Sophos neemt het bedrijf over voor een bedrag van 31,8 miljoen dollar in contanten.

Het in Hengelo gevestigde SurfRight heeft een reeks technologieën ontwikkeld waarmee malware en advanced persistent threats (APT’s) worden opgespoord, zodat zero-day en andere geavanceerdere aanvallen voorkomen, gedetecteerd en verholpen kunnen worden. De realtime anti-exploittechnologie van SurfRight richt zich op beveiliging van het werkgeheugen en blokkeert kwaadaardige code voor het in actie kan komen.

 

De algemene bescherming tegen exploits in deze vroege fase van de aanvalsketen en de actieve bestrijding van kwaadaardige code in de processor en het werkgeheugen, is een belangrijke verbetering van endpoint beveiligingsmechanismen. Het portfolio van SurfRight bevat daarnaast anti-spionagetechnologie en vergaande bescherming tegen ransomware zoals CryptoLocker.

“We hebben onze technologie van de grond af aan opgebouwd om iedere vector van een APT-aanval geautomatiseerd en gecoördineerd aan te pakken, zodat we de detectie- en reactietijd zo kort mogelijk kunnen houden”, zegt SurfRight CEO Mark Loman. “Sophos biedt SurfRight de kans onderdeel te worden van een snelgroeiende organisatie met gespecialiseerde ontwikkelaars en een wereldwijd afzetkanaal, waardoor onze technologie sneller terechtkomt bij grote en kleinere IT-organisaties.


Lees meer over