Nieuws


Slechts 2 procent vertrouwt online retailers

Helft consumenten wantrouwt veiligheid persoonsgegevens

44 procent van alle Nederlandse consumenten bezorgd over de manier waarop bedrijven met persoonlijke informatie omgaan. Vijftien procent vertrouwt zelfs geen enkel bedrijf met de veiligheid van zijn gegevens.

Dit blijkt uit een onderzoek dat analyse- en consultancybureau Ovum en het Britse onderzoeksbureau Opinium uitvoerden samen met Verint, een leverancier van ‘Actionable Intelligence’-oplossingen. Voor het onderzoek werden 18.000 consumenten ondervraagd in negen verschillende landen, waaronder Nederland.

Landelijke verschillen
De Nederlandse cijfers wijken niet veel af van de gemiddelden uit het onderzoek. Bijna de helft (48 procent) van alle ondervraagde consumenten is wantrouwig over de manier waarop bedrijven omgaan met hun gegevens. Eén op de vijf consumenten vertrouwt zelfs geen enkel bedrijf vertrouwt om zijn informatie veilig op te slaan.

Toch zijn er van land tot land wel grote verschillen in het vertrouwen dat consumenten hebben in de beveiliging van persoonsgegevens door bedrijven. Zo is in het Verenigd Koninkrijk het percentage consumenten dat zich zorgen maakt, met 63 procent het hoogst, en zijn Poolse consumenten over het algemeen het best van vertrouwen. Toch geeft daar nog 28 procent van de ondervraagden aan wantrouwig te zijn.

Lange weg te gaan
Dit wereldwijde onderzoek geeft aan dat er nog een lange weg te gaan is voordat consumenten erop vertrouwen dat hun belangrijkste dienstverleners veilig met persoonlijke gegevens omgaan. Om een idee te geven: zelfs in de bancaire sector – die het hoogste vertrouwen geniet – vertrouwt zowel in Nederland als wereldwijd niet eens de helft (43 procent) erop dat zijn gegevens veilig zijn.

Bij nutsbedrijven ligt dat percentage opvallend genoeg nog een stuk lager: daar is zowel in Nederland als wereldwijd slechts drie procent van de consumenten er gerust op dat deze bedrijven op een veilige manier met hun gegevens omgaan. Online retailers doen het op het gebied van consumentenvertrouwen het allerslechtst. Wereldwijd vertrouwt slechts twee procent erop dat zijn gegevens daar veilig zijn; in Nederland ligt dat met een procent nóg lager.

 


Lees meer over