Nieuws


Breach Level Index 2016

‘Hackers zetten de aanval breed in’

Dagelijks worden er wereldwijd meer dan 3 miljoen records gestolen, oftewel zo’n 35 per seconde. In Europa gaat het Verenigd Koninkrijk aan kop met de meeste security-incidenten. Nederland en Duitsland volgen op een gedeelde tweede plaats.

Deze conclusies trekt beveiligingsbedrijf Gemalto in een rapport over de ‘Breach Level Index’ (BLI) over 2016. De Breach Level Index (BLI) is een centrale, wereldwijde database met datalekken. De zwaarte van de datalekken wordt berekend op basis van verschillende factoren. Een datalek bij AdultFriendFinder werd beoordeeld als het zwaarste datalek van 2016 en kreeg de maximale score van 10. Bij de aanval op deze erotische datingsite maakten cybercriminelen de inloggegevens voor 400 miljoen gebruikersaccounts buit.

Andere ernstige datalekken in 2016 vonden plaats bij Fling (BLI: 9,8), de Commission on Elections (COMELEC) in de Filippijnen (BLI: 9,8), 17 Media (BLI: 9,7) en Dailymotion (BLI: 9,6). De top tien van de meest ernstige datalekken vertegenwoordigde ruim de helft van alle gestolen records. In 2016 deed ook Yahoo! melding van twee omvangrijke datalekken waarbij 1,5 miljard gebruikersaccounts betrokken waren. Deze zijn echter niet in de cijfers voor de BLI voor 2016 opgenomen, omdat de datalekken in 2013 en 2014 plaatsvonden.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht